Categorieën
Burgerplatform

Persbericht

Brede onvrede over beleid leidt tot oprichting Burgerplatform Berkelland.

In Berkelland is een pan overgekookt die al heel lang stond te pruttelen. Een snelgroeiende groep burgers is van mening dat het college van B&W en de gemeenteraad van Berkelland zijn losgezongen van de kiezers die ze dienen te vertegenwoordigen.

De geplande windmolens zijn niet de oorzaak, maar wel de druppel die de emmer voor veel inwoners deed overlopen. Dit geldt precies zo voor de zonneparken. Zonder enige visie of regie worden deze plannen uitgerold over onze buitengebieden. Bewoners maken zich bezorgd, maar worden niet gehoord; het Berkellandse duurzaamheidsbeleid geeft carte blanche aan de energie-ontwikkelaars. Draagvlak en participatie blijken een wassen neus. En erger nog: prominente partijleden van verschillende gemeenteraadspartijen zijn in dienst van projectontwikkelaars. Als belangenconflicten zó duidelijk aanwezig zijn, wie kan de bezorgde burger dan nog vertrouwen?

Daar waar de buitengebieden in sneltreinvaart mogen worden volgebouwd met windmolens, zonneparken en megavarkensstallen, blijkt het bouwen van woningen voor bewoners praktisch onmogelijk. Al 10 jaar lang gaan de bewoners van Berkelland gebukt onder een visieloos en armoedig krimpbeleid, ons opgelegd door opeenvolgende colleges van B&W.  Tien jaar hoogconjunctuur hebben we aan ons voorbij moeten laten gaan. Met als gevolg: de woningmarkt is anno 2020 verschraald en opgedroogd. Wie een nieuwe woning zoekt wordt gedwongen naar een buurgemeente te verhuizen.

Burgerplatform Berkelland is opgericht door een snelgroeiende groep burgers die zich grote zorgen over het gemeentelijk beleid. En over de toekomst en de leefbaarheid van onze dorpen en het buitengebied.

Burgerplatform Berkelland stelt zich ten doel het college en de gemeenteraad kritisch te volgen en vragen te stellen over de gevoelige onderwerpen, zodat de bewoners van Berkelland tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 doorlopend geïnformeerd worden over het beleid van hun vertegenwoordigers.