Categorieën
Energietransitie

Achterhoekse artsen: Lockdown voor mega-turbines!

Om over na te denken:

Enerzijds zetten we het hele land op slot om de COVID-pandemie te beteugelen. De aanpak daarvan wordt overgelaten aan de medische- en epidemiologische wetenschap. En we proberen we de luidruchtige ‘ontkenners’, zij die hardnekkig blijven geloven dat Corona slechts een onschadelijk griepje is, op afstand te houden.

“Met een veilige norm is er in de achterhoek geen plek voor windturbines”

Anderzijds wordt de deur wagenwijd opengezet voor de bouw van mega windturbines, die eveneens (aantoonbaar) tot blijvende gezondheidsschade zullen leiden. Maar in Berkelland wordt de medische wetenschap op afstand gehouden en voeren de lokale ‘ontkenners’ het hoogste woord. Erger nog: ze zitten aan de knoppen! Achterhoekse artsen hebben daarom alarm geslagen. “Laagfrequent geluid zorgt voor een scala aan gezondheidsklachten. Met een veilige norm is er in de achterhoek geen plek voor windturbines”. (hengelsezand.nl)

Helaas is dit medische noodsignaal in Berkelland aan dus dovemansoren gericht. Onze gemeente wordt geregeerd door ‘ontkenners’. Lokale amateurpolitiek wint het hier van de wetenschap. Voor de fracties van VVD, Gemeentebelangen en CDA, inmiddels herkenbaar aan grote oogkleppen waarmee ze hun kiezers uit zicht proberen te houden, gaat de windmolendiscussie daarom over de subsidie. Niet over uw gezondheid. (tubantia.nl)

Iets om te onthouden als u straks weer uw stem mag uitbrengen.