Categorieën
Wonen

CDA wurgt woningmarkt en probeert die nu te reanimeren

De woningmarkt in Berkelland ligt op haar gat. Dat is geen toeval, maar beleid. Jarenlang ging bouwend Berkelland gebukt onder het krimpjuk van CDA-wethouder Patricia Hoytink.

Niet de markt, maar haar beleid zou ons voor rampen behoeden. Het leidde tot een jarenlange bouwstop. Het voorspelbare resultaat van die ‘vooruitziende blik’? Wie een woning zoekt, moet naar uitwijken naar een buurgemeente. En onze dorpskernen dreigen te verpauperen.

Berkelland heeft een volledige periode van hoogconjunctuur (2010-2020) aan zich voorbij laten gaan. Niets mocht. Niets kon. Want krimp.

Inmiddels is Patricia Hoytink weggepromoveerd. Ze is burgemeester van Overbetuwe. Het slagveld is er niet minder om. Het woningbouwstokje is inmiddels overgenomen door haar CDA-collega Maikel van der Neut. Die heeft inmiddels de kraan weer een beetje opengezet. Daarmee probeert het CDA nu de schade te repareren die ze zelf veroorzaakt heeft.

En zo blijven we bezig in Berkelland: schade creëren, om die vervolgens een paar jaar later weer op te ruimen. Binnenkort in dit theater: de windmolens en de zonneparken. Ofwel het RODE-beleid. Iedere bewoner weet: dit zal leiden tot economische- en gezondheidsschade. Maar ook nu weet de politiek wat goed voor ons is. Ze zullen worden neergezet. 

En ongetwijfeld zal een opvolger van Van der Neut ook deze wantoestand t.z.t. weer repareren.