Categorieën
Leefomgeving

Buitengebied Berkelland hoogste woonlasten van Nederland?

U kent ze wel: eindeloze discussies in de Gemeenteraad over een paar tientjes meer of minder OZB of afvalheffing. Dat zijn peuleschillen voor de bewoners van de Berkellandse buitengebieden, want wie de pech heeft geconfronteerd te worden met en windmolen, zonnepark of megastal, ziet zijn jaarlijkse woonlasten met honderden, zo niet duizenden Euro’s exploderen: advocatenkosten.

Door het totale gebrek aan regie en beleid vallen overal in de gemeente momenteel zonneparken en windmolens en megastallen uit de lucht. Na een kort moment van verbijstering dringt de waarheid snel tot je door: van deze Gemeenteraad en dit College hoeft de bewoner van het buitengebied geen enkele hulp te verwachten. Waardevermindering? Gezondheidsrisico’s? Stank? Horizonvervuiling? Niets mee te maken.

En zo dwingt de gemeente Berkelland honderden bewoners in de handen van peperdure advocaten om zich via langdurige processen te beschermen tegen … Berkellands beleid. Te gek voor woorden. Wie denkt dat het zo’n vaart niet loopt: morgen kunt u aan de beurt zijn. Terwijl wethouder Bosman doorbabbelt over de kleur van uw afvalton, belt u met uw advocaat. A raison van 200 Euro per uur. Niet leuk. Wel Berkelland.