Categorieën
Energietransitie

Paul Knuvers: de Jair Bolsonaro van Berkelland!

Wie geïnteresseerd is in de natuur, en in alle stilte wil genieten van een stukje echt schitterend en ongerept Achterhoeks coulissenlandschap, kan zijn hart ophalen in Geesteren. Om precies te zijn: de strook tussen de Needse Tolweg en de N315.

Enige haast is echter geboden, want Paul Knuvers van Groen Links heeft zijn pijlen op dit stuk natuur gericht. Opnieuw een treurig voorbeeld van ‘links lullen, rechts vullen.’ Want ten tijde van verkiezingen maakt GroenLinks zich graag hard voor het behoud van onze natuur, ons Coulissenlandschap et cetera. Maar na de verkiezingen zijn dit soort beloftes direct weer vergeten. Knuvers, die zich inmiddels voor de commerciële kar van energiemaatschappij Agem heeft laten spannen, laat dan zijn ware gezicht zien.

Nadat zijn onzalige windmolenplan langs de N18 voorlopig lijkt te zijn afgeschoten, richt hij zijn pijlen nu op het eerdergenoemde natuurgebied. Als het aan Knuvers ligt, gaan de graafmachines erin en wordt het een fraai geëgaliseerde en 11 hectare grote ‘zonneweide’. Het woord zou verboden moeten worden. Natuurliefhebbers en omwonenden zijn geschokt. Verbijsterd. Kán dit? Mág dit? Ja. Dit kan en dit mag. Want de gemeente Berkelland, inclusief GroenLinks, hebben besloten dat de industrie vrij spel krijgt. Tegenstribbelen heeft geen enkele zin, want participatie en draagvlak hebben, zoals is gebleken, geen enkele waarde. Nul.

Paul Knuvers heeft zich inmiddels ontpopt zich als de Jair Bolsonaro van Berkelland. Waar de president van Brazilië het regenwoud schaamteloos heeft opgeofferd aan commerciële belangen, vernielt Paul Knuvers en consorten het laatste kleine beetje landschap dat in Berkelland is overgebleven. Het is een schande.

Verkiezingen! Gelukkig hebben we over een klein jaar de kans om Paul en zijn partij af te rekenen op dit wangedrag. In Amsterdam weet GroenLinks inmiddels hoe dit soort plannetjes electoraal genadeloos afgestraft worden. Knuvers en GroenLinks denken blijkbaar dat ze er in Berkelland mee weg te kunnen komen. Maar wie denkt maakt fouten.