Categorieën
Energietransitie

In de bus met Kevin Hauser

VVD-raadslid Kevin Hauser doet in filmpje verslag van een autotocht die alle andere raadsleden ook zouden moeten maken: hij is richting Betuwe gereden om zélf onder een windmolen te gaan staan. Om zélf te zien hoe een slagschaduw er uit ziet. En om zélf met omwonenden over hun ervaringen te spreken.  Niet zo’n grote als er rondom Neede geprojecteerd staan, want die zijn er nog niet.

Staand onder een windmolen constateert Hauser dat de apparaten inderdaad lawaai maken, en dat dit ook op afstand goed te horen is. Eigenlijk meer dan gedacht. Hij constateert dat bewoners daar inderdaad last van hebben. Hij constateert dat slagschaduwen inderdaad bestaan en hoogst irritant zijn. En hij stelt vast dat de reuzenmolens in Berkelland veel dichter rondom de dorpskernen geprojecteerd zijn dan elders in Nederland.  Kevin Hauser sluit zijn dagje veldresearch af door zijn grote twijfel uit te spreken over de Berkellandse windmolenplannen. “Misschien is het toch niet zo’n goed idee”.

Burgerplatform Berkelland is blij met het initiatief van Kevin Hauser. Hij gaat op onderzoek uit, doet verslag en kijkt zijn kiezers daarbij recht in de ogen. Zo hoort het. Wij hopen dat hij zijn tocht nog een keer over wil doen, maar dan een bus met de voltallige fracties van VVD, Gemeentebelangen en CDA, en wethouder Teselink incluis.

Maar Bovenal hoopt Burgerbelangen Berkelland dat Kevin zijn rug recht zal houden. Want de druk vanuit CDA, VVD en Gemeentebelangen om Berkelland zo snel mogelijk vol te bouwen met windmolens en zonneparken is groot.