Categorieën
Leefomgeving

Wiens belangen dient Gemeentebelangen Berkelland?

Gemeentebelangen Berkelland is een interessante partij. Een lokale partij, zonder landelijke verbindingen. Of zoals ze zelf graag afficheren: “Betrouwbaar, van burgers en voor burgers”. Maar is dat wel zo?  De partij zit namelijk in het college van Burgemeester en Wethouders. Aan de stoel van wethouder Bosman hing een heftig prijskaartje: het coalitieakkoord met CDA en VVD, bij uitstek de partijen voor de boeren, windmolens en zonneparken. 

De vraag is nu: wiens belangen dient Gemeentebelangen? Deelt de partij de zorgen van de bewoners over de windmolens en zonneparken? Aankomende week volgt een eerste belangrijke test: de Megastal in Geesteren staat ineens weer op de agenda. In de vakantieperiode heeft CDA-wethouder Van Haaren namelijk haar voornemen bekend gemaakt om rücksichtslos voorbij te gaan aan compromis-voorstellen en de aangevraagde megastal alsnog te vergunnen. De vraag nu is: herinnert Gemeentebelangen zich de gesprekken met de omwonenden? Herinnert Gemeentebelangen zich de motie nog die zij in 2017 ondertekende om nader onderzoek naar stank- en emissienormen? Betrouwbaarheid en principes of pluche? We gaan het zien. 

Wij zullen rapporteren welke keuzes onze lokale partij Gemeentebelangen Berkelland gaat maken, zodat de wij allen, en in het bijzonder de vele GB-kiezers, weten waar ze aan toe zijn.