Categorieën
Leefomgeving

VVD en GB: theoretische explosies of voorspelbare implosie?

De Tubantia. Maandag 19 oktober 2020. Berkellandse politici zoeken wederom het nieuws. Dit keer maken onze vertegenwoordigers zich druk over mogelijke risico’s voor onze veiligheid. Zo vragen VVD-raadslid Marcelino en GB’er Kion zich af “wat de risico’s zijn van een stofexplosie bij Friesland Campina. Want dat is een verantwoordelijkheid van de Raad.”

Zouden deze heren weten dat hun electoraat geen last heeft van theoretische gasexplosies, maar van een reële woningprijs-implosie. Als Marcelino en Kion op dit moment toevallig hun huis zouden willen verkopen, konden ze erover meepraten. Want wie nu zijn huis verkoopt, moet kandidaat-kopers informeren over windmolenplannen in de omgeving. En wie nu zijn huis in de omgeving van een (mogelijke) windmolen verkoopt, weet inmiddels wat de reacties dan zijn: 40% van de kijkers haakt meteen af en andere 40% wil op voorhand al een extra prijsreducties. Nu al. En die windmolens staan er nog niet eens.

Harde bewijzen bestaan er in Berkelland nog niet, maar er is alle reden om aan te nemen dat, net als in het buitenland, ook in Berkelland de woningen rondom de windmolens moeilijk of niet te verkopen zullen zijn, en minimaal 30% in waarde zullen dalen.

Het is jammer dat VVD en GemeenteBelangen zich zoveel harder inzetten voor theoretische gas-explosies, dan voor een reële prijsimplosie. Blijkbaar is dat geen verantwoordelijkheid van de Raad?