Categorieën
Energietransitie

CDA-keizer Frank Jonk draagt nieuwe kleren, maar het volk weet beter.

Het lijkt de rage van 2020 te worden: de youtube filmpjes van onze raadsleden. Na VVD-er Kevin Hauser heeft ook CDA-er Frank Jonk zich tot de kiezer gewend met een videoboodschap.

Wij van Burgerplatform Berkelland zijn voor transparantie en juichen deze ontwikkeling dus van harte toe. Bekijk het filmpje en laat de woorden van Frank Jonk even op u inwerken. U hoort hem dan feitelijk zeggen:

“Het RODE-beleid dat wij twee jaar geleden hebben aangenomen, was volstrekt ondoordacht, functioneert niet en is waardeloos gecommuniceerd. We hebben de regie helemaal uit handen gegeven en dat moeten we nu repareren. Ook hebben we niet nagedacht over de locaties, de geluidseffecten en de mogelijke gezondheidsschade. We moeten het foute beleid dus herijken.”

Is Frank Jonk tot inkeer gekomen? Nee. Dat blijkt namelijk uit de voorgestelde remedie. Laat ook deze woorden even op u inwerken en u hoort hem dan feitelijk zeggen:

“Wij van de Raad gaan het RODE-beleid nu dus herijken. Dat doen we in het voorjaar van 2021. Vervolgens zullen we de nieuwe spelregels dan medio 2021 vaststellen, precies op tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Op deze manier krijgt u als kiezer ook dit keer geen enkele kans om u electoraal uit te spreken over ons beleid.”

Keizer Frank Jonk draagt in zijn filmpje nieuwe kleren, maar het volk weet wel beter.