Categorieën
Energietransitie

Poolse landdag in gemeentehuis Borculo

“Is dit beleid of is hierover nagedacht?” vroeg de Amsterdamse wethouder Jan Schaeffer zich ooit hardop af. Wie deze vraag op het gemeentehuis in Borculo stelt, kent het antwoord…

De heilloze plannen voor windmolen- en zonneparken zijn het resultaat van de volstrekt ondoordachte “Beleidsnotitie RODE Berkelland”. Inderdaad: beleid. Berkellands beleid waarover niet is nagedacht en zonder enig overleg over de bevolking is uitgerold. Beleid dat dus op en woede en massale weerstand stuit.

Na talloze demonstraties, ingezonden stukken en inspraakrondes is ook op het gemeentehuis het kwartje gevallen dat er iets grondig mis is gegaan. De besluitvorming is daarom nu even opgeschort in een poging om alsnog na te denken over het beleid.

En geheel volgens de verwachting leidt dit achteraf-nadenken tot een Poolse landdag. Totale chaos. GroenLinks ziet de wereld vergaan en wil daarom in Berkelland nog veel sneller en nog veel meer energieprojecten. Het CDA begint (terecht) te twijfelen en wil kijken waar de overlast beperkt kan worden. Gemeentebelangen kiest ook deze keer partij tegen de bewoners, en wil graag snel bouwen, maar liefst slechts 80 meter hoog. Het voorstel van D66, PvdA en OBL om de bevolking bij het beleid te betrekken haalde het niet. Stel je voor…luisteren naar de bevolking.

Tubantia: https://www.tubantia.nl/achterhoek/hoe-nu-verder-met-windmolens-in-berkelland~ac478b00/