Categorieën
Leefomgeving

Angst voor precedentwerking: de rem van Berkelland

Vier jaar lang zijn Bart en Elles Enserink uit Eibergen al bezig om de vergunning te krijgen om een stuk ongebruikt vastgoed om te bouwen naar een modern eco-erf waar je met meerdere mensen kunt wonen en werken. En woonvorm die helemaal past in deze tijd en wellicht een deur opent naar een nieuwe invulling van leegstand in het buitengebied, anders dan de gebruikelijke drugs-laboratoria.

Bart en Elles Enserink hebben het hele project zorgvuldig uitgewerkt en vragen geen cent subsidie. Het enige probleem is dat hun project in het buitengebied staat en daar mag in Berkelland alleen voor varkens worden gebouwd. Niet voor mensen.

Al vier jaar zijn Bart en Elles bezig om een handtekening onder de bouwaanvraag te krijgen. En u raadt het al. Zoals te verwachten was is ook deze vernieuwing door de gemeente Berkelland vakkundig de kop ingedrukt. Wethouder Van der Neut zegt “Nee”. Geen applaus, maar afwijzing. De reden: De angst voor precedentwerking.

CDA-man Van der Neut presenteert zich graag als de ‘bouw-paus’ van Berkelland. Maar als het op ambitie, visie en vernieuwing aankomt geeft de oud Rabo-man niet thuis. Liever een megastal dan een eco-erf.

Angst. Ambitieloos. Precedentwerking. Deze woorden bepalen het beleid van de gemeente Berkelland. In 2022 mag u weer stemmen.