Categorieën
Leefomgeving

GroenLinks staat voor paal

De aimabele GroenLinks-man Paul Knuvers sprak zich onlangs uit over de 5G-antennemasten die KPN wil plaatsen in Haarlo ten behoeve van de verbetering van haar mobiele netwerk. “Eerst moeten we weten waar we die masten willen hebben, en wat straks de gezondheidsrisico’s zijn voor de omwonenden.” Wijze en terechte woorden waarin het BurgerPlatform Berkelland zich helemaal kan vinden.

Maar gek genoeg verzet dezelfde Knuvers zich met geen woord tegen de komst van 250 meter hoge windmolens, die volgens de ontwikkelaars zelf, ruim 10% van de omwonenden gezondheidsklachten zullen opleveren.

Sommige mensen zijn meer gelijk dan anderen. Dat geldt bij GroenLinks blijkbaar ook voor uw gezondheid. Veronderstelde gezondheidsrisico’s van 5G-palen zijn voor GroenLinks de moeite van het onderzoeken waard, aangetoonde gezondheidsproblemen van windmolens niet. GroenLinks is de partij van de principes. Maar soms ook niet.

Wij raden KPN aan om, net als Pure Energy, de heer Paul Knuvers via een omweg in te schakelen als adviseur en het project. Dan komt alles goed.